Grafiek van de maand

Wie gaat de volgende wereldmacht worden? Wordt het China met de yuan, of neemt bitcoin als decentraal geld de rol van neutraal en apolitiek geld op zich?

Grafiek van de maand

Tot slot nog even kort terug naar de inflatie. Want niet alleen in Nederland is dit getal erg hoog, ook in de Verenigde Staten staat de inflatie op 7%.

Tweet van de maand

De tweet van deze maand komt weer uit de hoek van de macro-economie. De totale schuldenberg van de Amerikaanse dollar bereikte eerder deze week voor het eerst in de geschiedenis de ‘$30 trillion’.

Promotie voor Polkadot

Bent u fan cryptovaluta en van voetbal? Let dan de komende tijd extra goed op FC Barcelona. Het project Polkadot (DOT) is namelijk officiële sponsor van het beroemde Catalaanse voetbalteam.

Nieuw record OpenSea

NFT-platform OpenSea heeft een bizar goede maand achter de rug. De digitale marktplaats had in januari meer dan $5 miljard aan handelsvolume. V

Inflatie in Nederland naar 7,6%

Het leven was in januari 7,6 procent duurder dan precies een jaar geleden. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen woensdag bekend.

Nieuw product Solana

Na een aantal moeilijke weken waarin het Solana niet voor de wind ging, lanceert het smart contract-platform nu een nieuw product: Solana Pay.

Wetsvoorstel in Amerika

Afgelopen week kwam er veel bijzonder nieuws uit de Verenigde Staten. Zo heeft Wendy Rodgers, senator in de staat Arizona, een wetsvoorstel opgesteld.